Beszéd

Unalmas, furcsa kampány

0 comments
magyar

Úgy vannak a politikai pártok ezzel a választási kampánnyal, ahogy a régi rendszerben a köztisztasági hivatal vezetői voltak a hóval: „dolgozóink felkészültek a télre”, nyilatkozták ősszel. Amikor aztán beköszöntött a hideg évszak, közölték: „váratlanul ért minket a nagy havazás”.

Debates about Europe in the national news media

0 comments
angol

Does the news media influence or reflect European integration and identification? Are national debates about Europe, as viewed through the media, enhancing or inhibiting this process? Where can we see the battles between national and European agendas, debates and identities being played out and what are the central issues? These questions were recently addressed by a research project organised by the European Institute for the Media and supported by the European Cultural Foundation.

Carlos Molina del Pozo

0 comments
magyar

Magyarországnak össze kellene fognia Szlovéniával és Észtországgal, és jó közös stratégiával ennek a csoportnak lenne esélye arra, hogy elsoként lépjen be az Európai Unióba - mondta Carlos Molina del Pozo spanyol EU-szakértő, az úgynevezett Bölcsek Tanácsának tagja.

Del Pozo szerint Magyarország az egyetlen tagjelölt, amely máris teljesíti a belépés feltételeit, de a bővítésre várhatóan csoportokban kerül majd sor. Ezért Magyarországnak azokkal a jelöltekkel kellene egységfrontot alakítania, amelyek hozzá hasonlóan kevés gondot okoznak majd az uniónak.

A közmédia szabadsága Magyarországon - egy libertárius megközelítés

0 comments
magyar

Az Élet és Irodalom és a Népszabadság újságírója, a hirszerzo.hu internetes portál vezető szerkesztője előadása a Média és politika - független újságírás című konferencián 2000. október 6-án.

Feliratkozás Beszéd csatornájára