Illiberálisok és menekültek

Végh Zsuzsanna az Europa-Universität Viadrina-n, Frankfurt-an-der-Oder-ben adott adott elő 2017. július 4-én a jelenlegi magyar belpolitikai helyzetről, a civil törvényről és az ún. "lex CEU"-ról. A beszélgetésre a Viadrina Institut für Europa-Studien (IFES) szervezésében került sor.
Macron és Orbán
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. június 23-án a francia köztársasági elnök és a magyar miniszterelnök ellentétéről.
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. július 14-én az Európai Bizottság két - a civil szervezetek "átláthatóságát" szabályozó, illetve a Közép-európai Egyetem működését korlátozó törvényt vizsgáló - jogsértési eljárásáról, amelyeket Magyarországgal szemben indított.
A magyar civil szervezetek jelenlegi helyzetéről, követi-e Lengyelország a magyar példát.
Az ngo.pl nevű portál 2017. július 17-én Jerzy Celichowskit kérdezte a magyar civil szervezetek jelenlegi helyzetéről és arról, hogy követi-e Lengyelország a magyar példát.
A magyar császár meztelen
Hegedűs István válaszolt Judy Dempsey kérdésére "Does the EU Have the Right Policy for Hungary and Poland?" a Carnegie Europe blogján 2017. július 19-én.