Romlik a helyzet Kelet-Európában

Romlik a helyzet Kelet-Európában

Az Európai Unió keleti partnerség (EaP) civil társadalmi fóruma (CSF) brüsszeli találkozóján Fóti Tamás képviselte a MET-et 2017. május 11-12-én. 

A MET szervezéséban 2009. április 15-19. között brüsszeli tanulmányúton vett részt három egyetemista, Dóczi Zoltán, Tóth Szabolcs és Váradi Szilvia, valamint Hegedűs István, a MET elnöke a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával.
2010. március 27-én a Pillar Alapítvány által szervezett  Legyen a Tiéd is! című középiskolás verseny résztvevőinek Arató Krisztina Az Európai Unió szakpolitikái, Hegedűs István Magyarország és Közép-Európa az Európai Unióban, Romsics Gergely A magyar uniós elnökség címmel tartott előadást.
Hegedűs István volt a vendége a TV13 Bánó és Bolgár című műsorának 2017. április 5-én.
Végh Zsuzsanna az Europa-Universität Viadrina-n, Frankfurt-an-der-Oder-ben adott adott elő 2017. július 4-én a jelenlegi magyar belpolitikai helyzetről, a civil törvényről és az ún. "lex CEU"-ról. A beszélgetésre a Viadrina Institut für Europa-Studien (IFES) szervezésében került sor.
Hegedűs István online előadást tartott az ELEGY (Ellenzéki Együttműködés) külkapcsolati szakbizottsága előtt 2021. május 25-én.