Momentum

Momentum

Momentum

Hegedűs István véleményét közölte a Politico "Magyarország hipszter patriótái megcélozzák Orbánt" című cikkében 2017. augusztus 7-én. A Momentum "nagyon ígéretes Európa-barát párt", mondta. Ugyanakkor úgy vélte, ha "2022-re időzítenék a hatalom megszerzését, az országnak lehet, nem lesz ennyi ideje, hogy megőrizze a demokrácia és a jogállamiság maradékát a radikalizálódó illiberális, populista Orbán-rendszer alatt".

Eszmefuttatás az Együtt-PM európai dilemmájáról
A bejegyzés az Intézet a Demokratikus Alternatíváért blogján jelent meg 2013. szeptember 16-án.
Macron és Orbán
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. június 23-án a francia köztársasági elnök és a magyar miniszterelnök ellentétéről.
Végh Zsuzsanna az Europa-Universität Viadrina-n, Frankfurt-an-der-Oder-ben adott adott elő 2017. július 4-én a jelenlegi magyar belpolitikai helyzetről, a civil törvényről és az ún. "lex CEU"-ról. A beszélgetésre a Viadrina Institut für Europa-Studien (IFES) szervezésében került sor.
Orbán zseniális geostratégiai játékosnak gondolja magát, akárcsak Trump
Hegedűs István interjút adott a Vasárnapi Híreknek 2017. augusztus 5-én. "Orbán zseniális geostratégiai játékosnak gondolja magát", jelentette ki, hozzátéve: "Akárcsak Trump, Orbán is kiszámíthatatlan".
Kezdetben volt egy magától értetődően nyugatos irányultságú csapat; 1988. március végétől politikai ifjúsági szervezet, 1989 őszétől párt. Amikor egy hónappal a megalakulás után – Kádár János irányította még az országot - beléptem az ügyészségi nyomás ellenére kitartó Fideszbe, nem sejtettem, hogy...