Újraindult a médiapluralizmus-kampány

Újraindult a médiapluralizmus-kampány

2013. augusztus 19-én az Európai Bizottság hivatalosan újra nyilvántartásába vette az Európai Polgári Kezdeményezést a médiapluralizmus megerősítéséért. A magyarországi kampányt a MET kezdeményezésére a Magyarországi Európa Társaság, a Mérték Médiaelemző Műhely, a Milla (Egymillióan a magyar sajtószabadságért), a Délkelet-európai Médiaközpontok Hálózata, a CivilMédia, az Európai Újságírók Szövetségének magyar tagozata, a Liberális Fiatalok Egyesülete és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége vezeti.
 

Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. július 14-én az Európai Bizottság két - a civil szervezetek "átláthatóságát" szabályozó, illetve a Közép-európai Egyetem működését korlátozó törvényt vizsgáló - jogsértési eljárásáról, amelyeket Magyarországgal szemben indított.
Hegedűs István véleményét közölte az Il Piccolo című lap 2017.
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. szeptember 13-án Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének az Európai Parlamentben, Strasbourgban előadott beszédéről, hangsúlyozva, hogy az Európai Bizottság az európai uniós reformtörekvések élére állt. 
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak az Európai Bizottság várható válaszáról a magyar kormány újabb nemzeti konzultációjára 2017. október 4-én. Bár a Bizottság cáfolhatja a vádakat, érvei aligha jutnak el a magyar polgárok többségéhez Hegedűs szerint.
Hegedűs István nyilatkozott a Klubrádiónak 2017. december 8-án az Európai Parlament Állampolgári Jogi Bizottságának a magyarországi helyzetet vizsgáló nyilvános meghallgatásáról és az Európai Bizottság döntéséről, hogy három magyar kötelezettségszegési ügyben az Európai Bírósághoz fordul.